Onlarca Sigorta Şirketinden
En Kapsamlı Teklifler Karşında!
Kolay. Hızlı. Pratik.
Kaza Tespit Tutanağı
Maddi Hasarlı Trafik kazası sonrası kazaya karışan tarafların anlaşma sağlaması halinde, hasar dosyalarının oluşturulabilmesi ve değerlendirilebilmesi için doldurulması gereken formdur.
Kaza Tespit Tutanağı Nasıl Doldurulur?
1. Tutanakta yer alan 1 ve 2 numaralı alanlara kaza tarihi ve yerine ilişkin bilgiler yazılmalıdır.
2. 3 numaralı alan (Görgü tanıkları) varsa görgü tanıklarının ifadesine ayrılmıştır. Alanın yeterli olmadığı durumlarda, tanık ifadeleri beyaz sayfa kullanılarak tamamlanabilir.
3. A ve B araçları için 4,5,6 numaralı alanlara sürücüye, araca ve Trafik poliçesine ilişkin bilgiler yazılır. Kaza esnasında mutlaka karşı aracı kullanan sürücünün sürücü belgesi üzerinden işlem yapılmalı, farklı bir kişinin sürücü belgesi kabul edilmemelidir. Kazaya karışan aracın sürücü belge sınıfı mutlaka kontrol edilmelidir.
4. 7 numaralı alanda yer alan araç türleri üzerinde aracın (A aracı için ayrı B aracı için ayrı) ilk darbeyi aldığı yeri işaretlemeyi unutmayınız.
5. 8 numaralı alanda yer alan kutucuklardan uygun olanı (x) ile işaretleyiniz. Bu alanın doldurulması zorunlu olmamasına rağmen şirketin olayı kısa sürede değerlendirmesi için önemlidir.
6. 9 Numaralı alana çarpışma yerinin ve anının taslağını mutlaka çiziniz. Taslak üzerinde cadde ve sokak ismi belirtilmeli, aracın gittiği yön işaretlenmeli, yol çizgileri çizilmelidir. Araçlar A ve B aracı olarak işaretlenmelidir.
7. 10 numaralı alana sürücüler kaza ile ilgili görüşlerini yazacaklardır. Sürücü görüşleri için 10 numaralı alanın yeterli olmadığı durumlarda görüşler beyaz bir sayfa kullanılarak tamamlanabilir.
8. 10 numaralı alanın açıklamadaki şekilde doldurulmasından sonra 11 numaralı alanın sürücüler tarafından imzalanması zorunludur. İmzalanmayan tutanaklar geçersizdir.