Onlarca Sigorta Şirketinden
En Kapsamlı Teklifler Karşında!

Kolay. Hızlı. Pratik.
Araç Sigortası

Yol Yardım Hizmeti Nedir? Sigorta Çekici Hizmeti Var mı?

Yol yardım hizmeti; lastik patlaması, yakıt bitmesi, akü arızası gibi acil durumlarda araç sahiplerinin karşılaşabileceği çeşitli yol sorunlarında hızlı destek sunarak aracın tekrar yola çıkmasını veya güvenli şekilde çekilmesini sağlayan sigorta hizmetidir. Uzun yolculuklarda veya şehir dışı seyahatlerde, yol yardım hizmeti araç sahipleri için büyük bir güvence kaynağı oluşturur.

Sigorta şirketleri tarafından sunulan yol yardım hizmeti, poliçelere eklenebilen hizmetler arasında yer alır. Poliçe kapsamında sunulan hizmetler, sigorta şirketinin sunduğu paketlere göre değişiklik gösterebilir. En yaygın hizmetlerden biri çekici hizmetidir. Aracın yolda kalması durumunda belirlenen mesafe içerisinde ücretsiz çekici hizmeti verilebilir.

Sigorta poliçenizde çekici ve yol yardım hizmetinin olup olmadığını kontrol ederek yolculuk sırasında karşılaşabileceğiniz olası sorunlar için önceden önlem alabilirsiniz. Çekici ve yol yardım hizmeti, belirlenen kilometre sınırına kadar ücretsiz olabilir. Limit aşımında şirket tarafından ekstra ücret talep edilebileceği için poliçenizdeki şartları detaylı olarak incelemeniz tavsiye edilir.

Yol Yardım Hizmeti Nasıl Çalışır? 

Yol yardım hizmeti sayesinde aracınızın yolda kalması durumunda, profesyonel destek alarak aracınızı güvenli şekilde tamir ettirebilir veya çekici yardımıyla başka bir konuma taşıtabilirsiniz. Yol yardım hizmeti nedir diye merak edenler için uzun yolculuklarda güvenlik sağlayan bir destek sistemi olduğu yanıtı verilebilir. Yol yardım hizmetleri, araç sigortası paketlerine dahil olarak sunulabilir veya ayrı bir sigorta ürünü olarak satın alınabilir.

Yol yardım hizmeti kapsamında sunulan en yaygın hizmetlerden biri olan araç çekici hizmeti, aracın bozulması veya kazaya karışması durumunda aracın en yakın servise veya belirlenen noktaya çekilmesine imkan tanır.

Kaç kez çekici hizmeti verilmektedir sorusunun yanıtı sigorta poliçesine göre değişiklik gösterebilir. Bazı sigorta şirketleri, yıllık belirli sayıda çekici hizmeti sunarken bazıları ise sınırsız çekici desteği verebilir.

Yol yardım sigortası yaptırarak çeşitli hizmetlerden yararlanma imkanınız bulunur. Yol yardım sigortası; aracınızın yolda kalması, lastik patlaması, akü bitmesi gibi pek çok farklı durumda devreye girip gerekli yardımı organize edebilir. Kasko yol yardım yol yardım hizmetleri de benzer şekilde sigorta paketlerinin parçası olabilir. Yani kasko sigortası yaptıran sürücüler de yol yardım hizmetinden faydalanabilir.

Kasko çekici hizmeti sigorta paketinin parçası olarak belirli kilometre sınırına kadar çekici hizmeti verebilir. Kasko çekici hizmeti kaç km kapsamında olduğu sigorta poliçesinde belirtilir. Ücretsiz çekici hizmetleri bazı durumlarda sınırlı tutulurken, bazı poliçelerde ise sınırsızdır. Hizmet ayrıntıları, sigorta fiyatlarını belirleyebilir.

Sigorta çekici hizmeti, yol yardım hizmetinin en kritik parçalarından biridir. Aracın yolda kalması durumunda hızlı ve güvenilir şekilde çekilmesi, sürücüler için büyük rahatlık yaratır. Sigorta çekici hizmeti var mı diye merak ediyorsanız, pek çok sigorta poliçesinin bu hizmeti kapsadığını bilmeniz gerekir. Sigorta çekici hakkı, sigorta türüne ve poliçede yer alan şartlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kasko ve trafik sigortasında çeşitli avantajlar sunan Sigortayeri, ihtiyaçlarınıza en uygun seçeneği bütçe dostu fiyata bulmanıza yardımcı olur.

Sigorta Yol Yardım Hizmetine Çekici Dahil mi?

Sigorta yol yardım hizmeti, sürücüler için son derece avantajlıdır. Araç arızaları, kaza ve lastik patlaması gibi sorunlarda sigorta poliçeniz kapsamındaki yol yardım hizmeti devreye girerek size hızlı çözümler üretebilir. Sigorta yol yardım hizmeti kapsamında sunulan hizmetler arasında çekici de önemli yer tutar. Sigorta yol yardım sigortası, kasko veya trafik sigortası paketleri içinde bulunup araç çekici sigortası gibi hizmetleri içerebilir.

Yol yardım çekici hizmeti, sigorta şirketleri tarafından belirli şartlara bağlanır. Hizmet sayesinde aracınız arızalandığında veya kazaya karıştığınızda, aracınızı en yakın servise veya tamir noktasına çektirebilirsiniz. Sigorta yol yardım hizmetinde çekicinin kilometresini poliçeniz belirler. Mesafe 50 ila 100 km arasında değişiklik gösterse de bazı sigorta şirketleri uzun mesafeler için de çekici hizmeti sağlayabilir.

Kasko çekici hizmeti, kasko poliçesi kapsamına dahil edilir. Kasko sigortası yaptırmış olan araç sahipleri, yol yardım hizmetinden ve kasko çekici hizmeti kaç km olursa olsun faydalanabilirler. Kasko çekici hakkı, sigorta poliçesinde belirtilen şartlara göre farklılık gösterebilir. Bazı kasko poliçeleri, çekici hizmeti konusunda kotaya sahipken bazıları sınırsız çekici hakkı sunar.

Sigorta çekici karşılar mı sorusunun cevabı poliçenizin kapsamına bağlıdır. Eğer poliçenizde yol yardım ve çekici hizmeti varsa, aracınızın yolda kalması durumunda sigorta şirketiniz masrafları karşılasa da çekici hizmetinin sınırı poliçeye göre farklılık gösterebilir.

Kasko Çekici Hizmeti Kaç Kilometreye Kadar Geçerlidir?

Kasko çekici hizmeti, kasko poliçesi kapsamındaki en önemli hizmetler arasında yerini alır. Sigorta yol yardım hizmetindeki çekici, aracınızın herhangi bir arıza veya kaza durumunda güvenli bir şekilde çekilmesine yardım edebilir. Kasko çekici hizmeti kilometre sınırı, sigorta poliçesine göre ve sigorta şirketine bağlı olarak farklılık gösterebileceği için poliçenizi ayrıntılı olarak incelemelisiniz.

Kasko sigortası poliçeleri çekici hizmeti için belirli bir kilometre sınırı koyar. Kasko çekici hakkı, poliçe kapsamındaki mesafeye göre belirlenir. Eğer aracınız belirtilen kilometre sınırının üzerinde mesafeye çekilmek isteniyorsa ekstra ücret ödemeniz gerekebilir.

Kasko yol yardım hizmeti, yalnızca çekici hizmetiyle sınırlı değildir. Akü takviyesi ya da lastik değişimi gibi pek çok farklı hizmet de poliçede yer alabilir. Kasko yol yardım lastik hizmeti, uzun yolculuklarda karşılaşılan lastik patlaması gibi durumlarda avantaj oluşturur. Gerekli durumlarda lastiğinizin değiştirilmesi veya tamir edilmesi için gerekli yardım anında sağlanır.

Çoğu sigorta şirketi, standart çekici hizmeti sunarken, bazıları uzun mesafeler için ek hizmetler sunabilir. Sigorta çekici hizmeti kilometre sınırını aşan mesafelerde ekstra ücret talep edilebilir. Ayrıca sigorta fiyatları üzerinde de etkili olan yol yardım hizmetinin detaylarını bilmeniz son derece önemlidir.

Sigorta çekici hakkı, poliçede belirtilen şartlara göre sınırlı olabilir. Her kasko poliçesi farklı olup bazı poliçelerde yıllık belirli sayıda çekici hakkı bulunurken bazıları sınırsız hizmet sunabilir. Sigortayeri ihtiyaçlarınıza hitap eden kasko alternatifleri sunmayı başarır. Detaylı bir incelemenin ardından kullanım deneyiminize uyum sağlayan poliçeyi talep edebilir, kısa süre içerisinde yürürlüğe sokulmasını sağlayabilirsiniz.

Kasko yol yardım hizmeti içerisinde yer alacak olan çekici, araç sahipleri için büyük avantaj olup aracın yolda kalması durumunda güvenli şekilde taşınmasına imkan tanıyabilir. Kasko yaptıran kişiler, çeşitli hizmetlerden yararlanarak yolculuklarını güvenli hale getirebilir.

Trafik Sigortası Yol Yardım Hizmeti Sunar mı?

Trafik sigortası, zorunlu bir sigorta türü olup temel amacı kaza durumunda karşı tarafın zararlarını karşılamak olsada da yol yardım hizmetleri sigortanın kapsamında yer almaz. Yol yardım hizmeti isteğe bağlı olarak eklenebilir veya farklı bir poliçeyle alınabilir. Trafik sigortasıyla birlikte yol yardım hizmeti almak isteyen kişiler, sunulan ek hizmetlere göz atabilir. Trafik sigortasının genel kapsamı ve yol yardım hizmetiyle ilgili detaylar şu şekilde sıralanabilir:

  • Zorunlu trafik sigortası, hasarlı bir kazada yalnızca karşı tarafın zararlarını karşılar. Kendi aracınızda oluşan hasarları veya yolda kalma durumlarını kapsamaz.
  • Yol yardım hizmeti, trafik sigortasının bir parçası olmasa da bazı sigorta şirketleri, poliçelere ek olarak yardım hizmeti sunabilir. Yol yardım hizmetinin yer aldığı bir poliçeye ihtiyacınıza varsa ayrıntılı bir araştırma yapabilirsiniz.
  • Çekici hizmeti, trafik sigortası poliçesine ek olarak alınabilen özel ve avantajlı bir hizmet olduğu için poliçe şartlarına göre belirli kilometreye kadar ücretsiz çekici hizmeti sunulabilir.
  • Arıza veya kaza durumlarında, yol yardım hizmetini sigorta şirketinizden bağımsız olarak da sağlayan özel firmalar bulunur.

Yol Yardım Sigortası ile Yolculukta Güvende Olun

Yolculuk sırasında beklenmeyen arızalarla karşılaşıldığında yol yardım hizmeti sigortası sayesinde hem maddi hem de manevi olarak rahat nefes alabilirsiniz. Sigorta poliçesinin kapsamına göre sunulan hizmetler, yolculuklarınızı güvenli ve konforlu hale getirebilir. Yol yardım hizmetinin avantajlarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:  

  • Yol yardım sigortası, aracın arızalanması veya kazaya karışması durumunda çekici hizmeti sunarak aracınızı en yakın tamir servisine götürmenize yardımcı olabilir. Yol yardım hizmetindeki çekici, arızaların yanı sıra lastik patlaması veya yakıt bitmesi gibi basit sayılabilecek sorunlarda da devreye girebilir.
  • Yol yardım hizmeti paketi, kimi zaman çekici hizmetiyle sınırlı kalmayıp aracın yerinde tamir edilmesini sağlayacak teknik destek hizmetlerini de sunabilir. Lastik değişimi, akü takviyesi veya kapı kilit açma gibi acil müdahale gerektiren durumlar için pratik adımlar atılmasına olanak tanıyabilir.
  • Sigorta poliçenizin yol yardım hizmeti kapsamına göre yakıt bitmesi gibi acil durumlar için yakıt ikmali hizmeti de sağlanabilir. Böylece en yakın benzin istasyonuna ulaşmanıza yardım edilir. Özel olarak belirlenen hizmetler, uzun yolda seyahat ederken kolaylık yaratır.
  • Araç sahipleri için önemli olan bir diğer yol yardım hizmeti de otel konaklama desteğidir. Aracın tamir edilmesi için birkaç gün gerekliyse yol yardım sigortası belirli durumlarda konaklama masraflarını karşılayabilir. Konaklama desteği, şehir dışında veya tatildeyken son derece faydalı bir imkandır.

Sigorta poliçesi kapsamında sunulan yol yardım hizmeti detaylarını öğrenmek ve ihtiyaçlarınıza en uygun olanı seçerek yolculuk esnasında karşılaşılabilecek olası risklere karşı hazırlıklı olarak yolda kalma durumunda hızlı ve etkili adımlar atabilirsiniz.

Yol yardım hizmeti sigortası sayesinde hem şehir içinde hem de şehirler arası yolculuklarda güvende olabilirsiniz. Herhangi bir arıza veya kaza durumunda poliçeniz ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetleri sağlayarak sizi güvenli bir seyahat sunar.

Sıkça Sorulan Sorular

Yol yardım hizmetleri nelerdir? 

Yol yardım hizmetleri, aracın yolda kaldığı durumlarda sürücülere pek çok farklı destek sunmayı başarır. Hizmetler arasında çekici hizmeti, aracın yerinde tamiri, akü takviyesi, lastik değişimi, yakıt ikmali gibi acil müdahaleler yer alır. Aracın çalışmaması durumunda alternatif ulaşım imkanı sağlanabilir. Yolculuk sırasında olası sorunları en aza indirip hızlı çözümler üretmek amacıyla pek çok sigorta poliçesinde veya ek pakette bulunur.

Trafik sigortalarında yol yardımı var mı? 

Zorunlu trafik sigortası, genel olarak kaza sonrası karşı tarafın zararını karşılasa da poliçede yol yardım hizmeti de bulunabilir. Yol yardım hizmeti isteğe bağlı olarak sunulan bir ek hizmet olup araç sahibinin talebine göre poliçeye dahil edilebilir. Bazı sigorta şirketleri ise özel paketler sunarak trafik sigortasıyla birlikte yol yardım hizmeti imkanı tanıyabilir.

Trafik sigortasında ücretsiz çekici hizmeti var mı?

Trafik sigortası, karşı tarafa verilen maddi zararları karşılamak için tasarlanan sigorta türü olarak kapsamda çekici hizmeti sunmasa da sigorta şirketleri tarafından isteğe bağlı olarak sunulan ek yol yardım hizmetleri sayesinde çekici hizmeti alınabilir. Poliçeye bağlı olarak belirli kilometre limitleri dahilinde ücretsiz çekici hizmeti sağlanabilir.

Sigorta çekici hizmeti kaç km? 

Sigorta poliçelerine eklenen yol yardım hizmetlerinde çekici hizmeti belirli kilometre sınırlarına sahip olabilir. Sınır, sigorta şirketlerine ve seçilen poliçeye göre değişiklik gösterebilir. 50 ila 150 kilometre arasında değişen ücretsiz çekici hizmeti verilebilir. Belirlenen limitin üzerindeki kilometreler için ek ücret talep edilebileceği için poliçe detayları incelenmelidir.