Dask Adres Kodu UAVT Nedir? Nasıl Alınır?

Dask Sigortası

DASK olarak adlandırılan Doğal Afet Sigortaları Kurumunun çalışmalarından biri DASK adres kodu sorgulama hizmetidir. UAVT nedir, merak ediyor, konutlarınıza ait UAVT kodu sorgulama işlemleri için bilgi almak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Gelin tüm sorularınızın yanıtlarını gözden geçirelim.

Gerek deprem bölgesi olan gerekse farklı coğrafi koşullara ve iklimlere sahip olan ülkemizde depremle ve diğer doğal afetlerle ilgili sigorta işlemleri son derece büyük önem taşır. Bireylere doğal afet sigortası bilincini aşılamak, zorunlu deprem sigortası gibi sigortalar edindirmek ve bu sigorta süreçlerinin uygulanmasından sorumlu olmak üzere ülkemizde Doğal Afet Sigortaları Kurumu bulunur.

UAVT Adresi Nedir?

Ulusal Adres Veri Tabanı sisteminin kısaltması demek olan UAVT ülkemiz sınırları içerisinde bulunan konut, işyeri gibi taşınmazlara ait bilgilerin ve adres kodlarının tutulduğu büyük bir veri tabanıdır. İkamet ettiğiniz il, ilçe, konut numarası gibi bilgileri kullanarak Ulusal Adres Veri Tabanı içerisinde her konuta tekil bir adres kodu verilir. UAVT adresi olarak adlandırılan bu adres kodları Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmazlara verilir. UAVT adres sorgulama ve UAVT kodu sorgulama işlemleri Nüfus İşleri başta olmak üzere bazı resmi kurumlardan yapılabilir.

Nüfusa dayalı adres sistemine kayıtlı tüm konutlara 1 Mart 2013 tarihinden itibaren 10 haneli özel bir kod verilmeye başlanmıştır. Sayısal olan bu kod sahip olduğunuz konut için bir kimlik numarası anlamına gelir. İşyerlerinin de UAVT adresi vardır. Gerek konutlar gerekse işyerleri için verilen UAVT - DASK adres kodu 10 haneli sayısal numaralandırma şeklindedir. Tüm konutların ve işyerlerinin devlet tarafından verilmiş olan tekil bir kapı numarası ve bir de tekil UAVT kodu bulunur. Sigortalanan taşınmazlar bu kod ile poliçelerde karıştırılmadan tanınmaktadır.

UAVT Adres Sorgulama, UAVT nedir?

Doğal afetler sigorta poliçelerinde bulunması zorunlu olan adres kodu UAVT - DASK adres kodu olarak adlandırılır. UAVT- DASK adres kodu bulma işlemi e-devlet uygulamasına giriş yapılarak gerçekleşebilir. E-Devlet kapısı - adrese bağlı hizmetlerde ikametgah bilgileri içerisinde adres UAVT kod öğrenme imkanını kolaylıkla bulabilirsiniz. Ayrıca;

  • Nüfus ve Vatandaşlık İşleri resmi internet sitesinden
  • Sigorta şirketlerinin resmi internet sitelerinden
  • Doğal Afet Sigortaları Kurumu web sitesinden
  • Yerel belediyeler, muhtarlık ve nüfus müdürlüklerinden UAVT sorgulama ve DASK adres doğrulama işlemlerini yapabilirsiniz.

Sigortalanan taşınmaza ait bu UAVT - DASK adres kodu, doğal afet sigorta poliçesi başta olmak üzere, diğer sigorta poliçelerinde, pek çok resmi işlemde adresinizi doğrulamak için kullanılır.

UAVT Adres Kodu Nasıl Öğrenilir?

Deprem ve konut sigortasında da diğer tüm sigorta poliçelerinde olduğu gibi müşteri odaklı hizmet veren Sigortayeri size DASK UAVT sorgulama konusunda destek olur. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun resmi internet sitesinde belirtilen doğal afet sigortaları gerekli belgeleri arasında adres kodu da zorunlu olarak yer almaktadır. DASK adres sorgulama ve DASK adres kodu doğrulama işlemleri bu sebeple güvenilir kaynaklardan yapılmalıdır. Sigortayeri size tüm taleplerinizde güvenilir bilgiler sunar.

İşyerleri için UAVT sorgula yapılabilecek yerler arasında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmi internet sitesi de yer alır. Eğer ilk kez işyeri UAVT adres kodu alacaksanız kodu e-devlet sistemi üzerinden elektronik SGK uygulamaları sitesinden alabilirsiniz. Sigortayeri’nin tecrübeli müşteri temsilcileri UAVT adres kodu öğrenme işlemlerinizde de size destek olur. 

Adres Kodu ile DASK Sorgulama Nasıl Yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası dışında pek çok sigorta ürününde de kullanılan adres kodu bireylere ya da poliçelere değil konutlara verildiği için her bir doğal afet sigorta poliçesi içerisinde farklı adres kodu yer alır. Dolayısıyla adres kodu ile DASK poliçeleri sorgulanabilir, her bir UAVT - DASK adres kodu farklı bir poliçeye işaret eder.

Siz de doğal afet sigortası yaptırmak istiyorsanız Sigortayeri firması taleplerinizi ve ihtiyaçlarınızı doğru anlayarak eksiksik karşılayabilecek güvenilir bir adrestir. Sigortayeri size deprem ve doğal afet sigortası teklifi sunan, DASK adres kodu sorgulama ya da adres kodu ile DASK sorgulama işlemlerinde destek alabileceğiniz platformlardan biridir.

Sıkça Sorulan Sorular

DASK adres kodu nasıl öğrenilir?

DASK adres kodu öğrenme konusunda destek alabileceğiniz dijital ya da diğer platformlar mevcuttur. Eğer konut ya da işyerinize ait DASK adres no sorgulama işlemini henüz yapmadıysanız, sigorta şirketinizin sitesinden, e-Devlet portalını kullanarak, Nüfus İdaresi sitesinden, yerel belediyenize başvurarak ya da DASK sitesinin sunduğu çevrimiçi hizmetler aracılığıyla bu önemli bilgiye ulaşabilirsiniz.

Adres kodu nereden sorgulanır?

DASK resmi web sitesinden adres kodu sorgulayabilirsiniz. Güvenle doğal afet ve diğer poliçelerinizi teslim edebileceğiniz Sigortayeri.com size poliçe ve teklif hazırlarken adres kodu bulmanızda destek olur.

Adres kodu olmadan DASK yapılır mı?

Hayır, adres kodu olmadan doğal afet sigorta poliçeleri yapılmaz. UAVT adres kodu bildirimi deprem ve diğer doğal afet sigortaları için zorunlu bir süreçtir.

Adres kodu ne işe yarar?

Adres kodu sigorta ve tüm resmi işlemlerde taşınmazın tanınması amacıyla verilir. Tekil olarak taşınmazın belirlenerek karışıklıkların önlenmesini sağlar. Adres kodunuz sayesinde poliçeniz hatasız bir şekilde işlenebilir ve konutunuza ait doğal afet risk değerlendirmeleri doğru bir şekilde yapılabilir. 

DASK adres yanlış olursa ne olur?

Sigorta içerisinde adres kodu yanlış olursa düzeltme işlemleri için poliçenin yapıldığı acenteye başvurularak zeyil belgesi (değişiklik, ilave vb. içerek ek belge) yaptırılabilir.